ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet profesora i učitelja u sklopu...

U petak, 6. svibnja naš fakultet posjetila je grupa od 24 profesora i učitelja iz Poljske, Portugala, Turske, Grčke i Italije u sklopu ERASMUS projekta Osnovne škole Ivana Cankara iz Zagreba.

Profesori i učitelji sudjelovali su u 90-minutnoj radionici gdje su se upoznali s osnovama programiranja mikrokontrolera i elektronike uz pomoć edukacijskih setova Robokacija - Pametna lampa. Bilo je potrebno spojiti pametnu svjetleću diodu i mikrofon na mikroračunalo Arduino UNO te programirati Arduino UNO da pali različite boje na različit broj pljeskova. Radionicu je osmislio i vodio doktorand Ivan Kunović.

Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti