ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Održano predstavljanje FER-a u MIOC-u...

U petak, 20. travnja 2018., sklopu Festivala znanosti u Zadru održano je popularno-znanstveno predavanje “Predstavljanje FER-a u MIOC-u” u svrhu promicanja obrazovne i znanstvene djelatnosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva među maturantima srednjih škola u Zadru. Predavanje je održano u Gimnaziji Franje Petrića, a osim predstavljanja studija i studentskog života na FER-u, održana su i tri predavanja o znanstvenim aktivnostima na fakultetu: „Veza psihofiziologije i umjetne inteligencije“, „Robotika na FER-u“ i „Može li računalo razumjeti naše misli?“. Predavanja su održali asistenti s FER-a: Krešimir Friganović, Tomislav Petković i Marko Šarlija, bivši učenici Gimnazije Franje Petrića.

Nekoliko fotografija s događaja možete vidjeti u nastavku.

 

FER-ovci i Miočani ispred škole

Publika u učionici „2“

Krešimir Friganović - Život na FER-u

Marko Šarlija - Veza psihofiziologije i umjetne inteligencije

Tomislav Petković - Robotika na FER-u

 

 

 

 

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti