ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Festival znanosti 2018

Od 16. do 21. travnja 2018. traje ovogodišnji, 16. po redu, Festival znanosti. Glavna tema festivala su OTKRIĆA, ali se, kao i prijašnjih godina, Festival znanosti bavi i svim drugim znanstvenim temama koje bi mogle biti zanimljive i poučne širokoj javnosti.

Fakultet elektrotehnike i računarstva predstavit će se nizom predavanja i radionica u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. 

Utorak, 17. travnja od 18:30 do 19:30 
Greškama do otkrića – zašto je važno griješiti?, voditelj: Predrag Pale

Četvrtak, 19. travnja od 18:00 do 20:00
Radiona.org: SmartZG // FPGA, voditelji: Goran Mahovlić, Davor Jadrijević, Marko Zec, Damir Prizmić, Deborah Hustić i Marko Jovanović

Petak, 20. travnja:
od 10:00 do 13:00 robotics@fer.hr, voditelji: Ivan Marković, Barbara Arbanas, Marsela Polić, Nadir Kapetanović, Matej Celega, Anđela Čirjak i Demijan Jurić
od 10:30 do 11:30 Roboti, androidi i umjetna inteligencija kroz crtiće i filmove, voditelj: Ivan Marković
od 11:00 do 12:15 Zvuk, sluh i ..., voditelj: Miljenko Krhen
od 17:00 do 19:00 Programiranje „na žgance“, voditelji: Tomislav Jagušt i Mirna Baksa

Raspored svih događanja na Festivalu znanosti nalazi se na web stranici festivala.

Također u sklopu Festivala znanosti, u petak 20. travnja djelatnici FER-a održat će i niz predavanja u Gimnaziji Franje Petrića (MIOC) u Zadru, Više informacija pročitajte u obavijesti "Predstavljanju FER-a u Zadarskom MIOC-u".

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti