ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet studenata Fakulteta...

U četvrtak, 5. travnja 2018. Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetila je grupa studenata Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, u pratnji profesorice Majde Tešanović i dekanese fakulteta Nerdine Mehinović.

Ovo je druga godina za redom da studenti iz Tuzle posjećuju FER, a ovom prilikom stiglo ih četrdesetak studenata 3. godine studija, smjerova Elektrotehnika i sistemi konverzije energije i Elektroenergetske mreže i sistemi. Gostima je ukratko predstavljen fakultet, znanstvena i nastavna djelatnost na njemu, kao i mogućnost nastavka studija, tj. upisivanja diplomskog studija na FER-u.

Uz to, organiziran je i posjet dvama laboratorijima - Laboratoriju za podvodne sustave i tehnologije - LABUS Laboratoriju za sustave obnovljivih izvora energije - LARES

Dobrodošlicu gostima zaželio je prodekan za znanost, izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec, fakultetske laboratorije su predstavili Branimir Novoselnik, Vice Živković i Antonijo Vasiljević, a posjet su organizirali i vodili Mihaela Vranić i Tomislav Jagušt.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti