ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Dan FER-a u Zadarskom MIOC-u

U sklopu Festivala znanosti 2018. u Zadru, 20. travnja s početkom u 14:00 h, u Gimnaziji Franje Petrića (MIOC) održat će se popularno znanstveno predavanje “Predstavljanje FER-a u MIOC-u” u svrhu promicanja obrazovne i znanstvene djelatnosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva među maturantima srednjih škola. Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti su “Otkrića”, a na koji način studenti mogu mijenjati svijet svojim otkrićima ispričat će asistenti s FER-a, Krešimir Friganović, Marko Šarlija i Tomislav Petković, bivši učenici Gimnazije Franje Petrića. Teme predavanja su:
• Život na FER-u (Krešimir Friganović)
• Veza psihofiziologije i umjetne inteligencije (Marko Šarlija)
• Roboti u našem okruženju - hoće li nam oteti posao? (Tomislav Petković)
• Može li računalo razumjeti naše misli? (Krešimir Friganović)

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti