ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Predstavljena GDi STEM stipendija i...

U Srednjoj školi Tina Ujevića, Kutina, 15.5.2018. je predstavljena GDi STEM stipendija i pokrenuti STEM klub Antonija Novokmet, u sjećanje na prerano preminulu Antoniju Novokmet, bivšu učenicu ove škole i bivšu studenticu FER-a.

GDi STEM stipendija će biti dodijeljena maturantici Srednje škole Tina Ujevića koja upiše FER, a buduća studentica će stipendiju dobivati kroz tri godine dodiplomskog studija. Stipendiju dodjeljuje tvrtka GDi.

Pored predstavljanja Stipendije, održano je i predavanje doc. dr. sc. Ane Sović Kržić "Hoće li ti roboti uzeti posao? Neće, ako studiraš na FER-u." Ovim predavanjem počeo je s radom STEM klub Antonija Novokmet u SŠ Tina Ujevića. U prepunoj knjižnici škole, učenici su mogli vidjeti što roboti danas sve mogu, kakvi se roboti proizvode u Hrvatskoj, saznati što je to strojno učenje i pogledati demonstraciju robota. Na kraju predavanja mogli su saznati što ih očekuje kada upišu FER, kako je organiziran studij, hoće li imati vremena za hobije i što poslije FER-a.

Nekoliko fotografija možete pogledati u nastavku.

 

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti