ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet učenika iz Fažane

U ponedjeljak, 27. svibnja 2024. FER su posjetili učenici polaznici robotički radionica u udruzi BIT KIDS 101 iz Fažane u pratnji njihovih voditelja.

Učenici su sudjelovali na dvije radionice. Ana Radović i Matea Žilak su vodile radionicu ozbiljnih igara Erasmus+ projekata Play2Green i INNOSID, dok je Ana Sović Kržić provela radionicu lemljenja.

 

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti