ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Poziv na predavanje: Croduino i...

U sklopu Europskog tjedna kreatora - European maker weekpetak, 18. 5. 2018. godine, u 18:00 sati, u učionici A-111 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb održat će se predavanje:

"Croduino i proizvodnja elektroničkih pločica u Hrvatskoj"

Predavanje će održati David Zovko, pokretač E-radionice i autor prve hrvatske Arduino kompatibilne pločice - Croduino. Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Nakon predavanja održat će se i kraća Croduino IoT praktična radionica. Zbog ograničenog broja mjesta na radionici, molimo sve zainteresirane polaznike da se prijave za sudjelovanje.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak predavanja i radionice:

Elektronički proizvodi su svuda oko nas, no sam proces njihovog nastajanja mnogima je prilično nepoznat. U svom predavanju David Zovko pokušat će ga demistificirati te podijeliti vlastita iskustva u kreiranju elektorničkih proizvoda koja je stekao u posljednjih sedam godina. Predavanje obuhvaća korake pri proizvodnji elektroničkih proizvoda na način na koji se to radi u jednom domaćem startupu iz Osijeku. Osim toga, posjetitelji će iz prve ruke moći saznati sve o Croduinu - prvoj hrvatskoj Arduino kompatibilnoj pločici, prodanoj u više od 5000 primjeraka diljem svijeta, kao i informacije o približavanja makers pokreta široj javnosti kroz projekt nazvan e-radionica.com”. 

 

Životopis predavača:

David Zovko student je osječkog FERIT-a, a ujedno i pokretač te vlasnik e-radionica.com, branda za razvoj i proizvodnju elektroničkih proizvoda još od 2011. godine. Od onda razvio je preko četrdeset open-source proizvoda za makers zajednicu te pripremio mnoštvo tutorijala i video lekcija. Razvio je i desetak hardwareskih proizvoda koji su proizvedeni u velikim količinama i koriste se diljem svijeta. Supokretač je prve hrvatske Kickstarter crowdfunding kampanje “Simavision”. 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti