ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet učenika OŠ Malešnica FER-u

U utorak, 22. studenog naš fakultet su posjetili učenici 6.a. razreda Osnovne škola Malešnica iz Zagreba.

U druženju koje je potrajalo tri školska sata, 25 učenika i njihovi nastavnici Vlasta Vlahović i Luka Vrljić su se upoznali s fakultetom i raznim nastavnim i znanstvenim aktivnostima koje se na njemu provode, isprobali i programirali Codey Rocky robote te posjetili dva fakultetska laboratorija, LARES i LARICS.

Posjet je organiziran u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti