ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet Osnovne škole Donja Dubrava

U utorak, 24. 5. 2022. Fakultet elektrotehnike i računarstva su posjetili učenici četvrtih razreda Osnovne škole Donja Dubrava iz Međimurja.

Učenici su sudjelovali u radionici sastavljanja i programiranja LEGO Spike Prime obrazovnih robota u robotsku ruku.

Posjet je održan u sklopu FER-ovog programa popularizacije znanosti „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“, a ovaj put učenike su ugostili Ivana Storjak i Ivan Kunović.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti