ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


U ponedjeljak, 24. 10. 2022. posjetili smo Srednju školu Tina Ujevića u Kutini.

U okviru posjete održana je robotička radionica koristeći LEGO Mindstorms EV3 o izradi autonomnog vozila koji može rješavati zadatke s natjecanja za učenike srednjih škola FIRST LEGO League i World Robot Olympiad. Na radionici je sudjelovalo 15 učenika.

Posjet je održan u sklopu FER-ovog programa popularizacije znanosti „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“, a radionicu je vodila Ana Sović Kržić.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti