ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjeta Osnovne škole Sveta Nedjelja

U četvrtak, 3. 11. 2022. Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetilo je 60-tak učenika Osnovne škole Sveta Nedjelja iz Svete Nedjelje.

Učenici su sudjelovali u tri radionice: sastavljanju i programiranju LEGO Spike Essentials obrazovnih robota da obavljaju jednostavne zadatke i komuniciraju sa svojom okolinom, programiranju Codey Rocky robota te upravljanja robotima Thymio.

Posjet je održan u sklopu FER-ovog programa popularizacije znanosti „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“, a ovaj put učenike su ugostili Ivana Storjak, Dorotea Prvonožec, Lovro Jakić, Leon Stjepan Uroić, Josip Majer, Toni Ivanković i Ana Sović Kržić.

Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u nastavku obavijesti.

 

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti