ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


FER predstavljen na 2. smotri...

Studenti i djelatnici više od trideset hrvatskih visokoškolskih ustanova sudjelovali su 25. siječnja 2019. godine na
2. smotri fakulteta u Bjelovaru.
Cilj smotre je upoznati maturante s područja Bjelovarsko-bilogorske županije s mogućnostima daljnjeg školovanja. Smotru je organizirala Udruga studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, a pokroviteljstvo događaja osigurala je županija. 
FER su predstavili studenti diplomskog studija Marin Renić i Mateo Ivančić, te izv. prof. dr. sc. Bojan Trkulja, a događaj su prenijeli brojni predstavnici medija.
 

Autor: Ana Fadljević
Popis obavijesti