ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Dan FER-a u MIOC-u 2019.

U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. održan je Dan FER-a u MIOC-u, manifestacija čiji cilj je učenike XV. gimnazije iz Zagreba (popularno zvane MIOC) upoznati s mogućnostima studija na FER-u, znanstvenim i stručnim projektima, prilikama za zaposlenje nakon studija, ali i prilikama za druženje i zabavu koje nude FER i studentske udruge koje djeluju na fakultetu.

Sve informacije o fakultetu, pravilima upisa, smjerovima i predmetima učenicima je predstavila prodekanica za nastavu, doc. dr. sc. Mihaela Vranić, nakon čega su održana tri kraća popularno-znanstvena predavanja (FERSat Josip Vuković i Dominik Barbarić, Robotics @ FERMarsela Polić i Juraj PeršićBilo kuda PI svudaTomislav Burić).

Nekoliko fotografija s događaja pogledajte u galeriji slika.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti