ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Dan broja Pi

Povodom dana broja Pi, u četvrtak 14. ožujka 2019., izv.prof.dr.sc. Tomislav Burić sa Zavoda za primijenjenu matematiku posjetio je X. gimnaziju "Ivan Supek" i održao prigodno predavanje "Bilo kuda, broj Pi svuda". Također je prikazana simulacija Buffonovog pokusa te je održano natjecanje u recitiranja decimala broja pi.
 

Prvu proslavu dana broja Pi organizirao je fizičar Larry Shaw u znanstvenom muzeju Exploratorium u San Franciscu 1988. godine. Na ovaj se dan tradicionalno organiziraju razna predavanja i natjecanja vezana uz broj Pi, uz neizostavnu konzumaciju voćnih pita.

Nekoliko fotografija možete pogledati u nastavku vijesti.

 

 

 

 

 

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti