ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice programiranja LEGO robota u...

U sklopu programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, u petak, 16.12.2016. u Srednjoj školi Zlatar održane su tri radionice programiranja LEGO Mindstorms robota. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 55 učenika (36 učenika iz SŠ Zlatari grupa od 19 učenika iz Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara), te njihovi nastavnici Damjan Zagorec i Vesna Pisačić iz SŠ Zlatar i Nina Posarić iz OŠ Ante Kovačića.

U dvosatnoj radionici, učenici su sastavili jednostavnog robota i isprogramirali ga da se kreće u raznim smjerovima, izbjegava prepreke i na druge načine komunicira s okolinom. Kroz zabavu i igru, učenici su se upoznali (neki i po prvi put) s osnovnim konceptima programiranja i algoritamskog pristupa rješavanju problema, te vježbali sposobnost preciznog praćenja zadanih uputa i kolaboracijske vještine.

Radionice je vodio Tomislav Jagušt, uz veliku pomoć nastavnika iz Srednje škole Zlatar i Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara.

Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u galeriji fotografija na stranicama Srednje škole Zlatar.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti