ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet OŠ Zadarski otoci FER-u

U srijedu 22. svibnja 2019. godine Fakultet elektrotehnike i računarstva posjetila je grupa učenika četvrtih razreda OŠ Zadarski otoci iz Zadra u pratnji učiteljice Jasminke Brižić.

Dvadesetak učenika dočekala je doc.dr.sc. Tamara Petrović koja im je ispričala o robotici na FER-u. Učenici su imali priliku i vidjeti na djelu robote Nao i Pepper te naučiti na koji se način kreću i kako osmatraju okolinu. Nao i Pepper su, kao i uvijek, izazvali oduševljenje učenika te puno zanimljivih pitanja i ideja za primjenu robota.
U pripremi posjeta sudjelovali su Tamara Petrović i Frano Petric.

Nekoliko fotografija pogledajte u nastavku vijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti