ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice programiranja LEGO robota u...

U petak, 24. svibnja 2019. godine u Osnovnoj školi Draganići u Draganiću održani smo radionicu programiranja LEGO Mindstorms robota. Na radionici je sudjelovalo ukupno 26 učenika (uglavnom 5. i 6. razreda), te njihova nastavnica Daniela Orlović.

Na početku dvosatne radionice, učenici su ukratko upoznati s FER-om, a nakon toga su prionuli poslu - sastavili su jednostavnog robota i programirali ga da obavlja različite zadatke te komunicira s okolinom. Kroz zabavu i igru, učenici su se upoznali s osnovnim konceptima programiranja i algoritamskog pristupa rješavanju problema, te vježbali sposobnost preciznog praćenja zadanih uputa i kolaboracijske vještine.

Radionice je, uz pomoć nastavnice iz Osnovne škole Draganići i nekoliko učenika 8. razreda, vodio Tomislav Jagušt, a  organizirane su u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.


Nekoliko fotografija s radionice pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti