ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Održano predavanje i radionica o...

U srijedu, 15. svibnja 2019. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a u sklopu projekta Kratki spoj, održano je predavanje "Uvod u programiranje i algoritamsko razmišljanje", a nakon predavanja i radionica programiranja u jeziku Scratch

Predavanje i radionicu, namijenjene studentima FER-a, Akademije likovnih umjetnosti (ALU) i Povijesti umjetnosti (PUM, FFZG), održao je Robert Čiček, student 3. godine FER-a, i sam uključen u projekt Kratki spoj.

Projekt "Kratki spoj" interdisciplinarni je obrazovni program koji spaja studente ALU, FER-a i FFZG-a kroz zajednička druženja i niz radionica, a rezultira zajedničkim radom te prigodnim izložbama. Ciljevi projekta su upoznavanje studenata s mogućnostima međusektorskog rada kroz interdisciplinarni pristup umjetničkom stvaranju na razmeđi tehnologije i znanosti te ukazivanje na važnost istraživačkog rada u pozadini stvaranja djela. Studenti FER-a kroz projekt dobivaju uvid u mogućnost rada u umjetničkom sektoru dok studenti Akademije proširuju vlastito polje istraživanja u svome radu. Više informacija o projektu možete naći u ovoj obavijesti, a studente i nastavnike zainteresirane za uključivanje u projekt (novi krug projekta započeo je početkom svibnja) pozivamo da nam se jave na suza@fer.hr.

Nekoliko fotografija s predavanja i radionice pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti