ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Završno druženje i podjele diploma...

U četvrtak, 13. lipnja 2019. godine održano je završno druženje polaznika, roditelja i mentora prve generacije FER-ovih Code Club radionica - CodeClub@FER.

Tridesetak učenika (uglavnom) nižih razreda osnovne škole u dvije su dobne skupine svakog tjedna tijekom cijele godine marljivo učili i radili, te su, osim programiranja u Scratch-u, isprobali i LEGO Mindstorms robote, Arduino uređaje, pa čak i sastavili vlastiti strujni krug tj. svjetleću božićnu čestitku.

Radionice su vodili volonteri, redom bivši ili sadašnji studenti i djelatnici FER-a: Ana Šelek, Dario Ljubić, Luka Pevec, Jurica Vugrin,  Filip Karlo Došilović, Herman Zvonimir Došilović, Karlo Grlić, Josipa Lipovac, Vjekoslav Vargić i Pina Milišić.

Više o Code Club pokretu, koji trenutno uključuju preko 10 000 besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu u cijelom svijetu pročitajte na službenim stranicama hrvatskog ogranka Code Cluba, http://codeclubcroatia.org/, a za sva dodatna pitanja oko radionica koje se održavaju na FER-u obratite se porukom elektroničke pošte voditeljima radionica, Ani Šelek i Dariju Ljubiću, na adresu codeclub.fer@gmail.com.

 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti