ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionica programiranja robota za...

Od 1. do 3. rujna 2023. godine, u Osijeku je održana ICT konferencija KulenDayz 2023. U sklopu konferencije organiziran je i "dječji track" nazvan KulenDayzKidz, na kojem smo sudjelovali s radionicom programiranja robota za mlade inovatore - Codey rocky avantura.

U dvosatnoj radionici, 25 učenika, uglavnom viših razreda osnovne škole, se upoznalo s ovim zanimljivim robotima, naučili su upravljati s njima pomoću tablet računala te ih programirati da se samostalno kreću kroz zadani poligon, komunicirajući pri tome sa okolinom pomoću senzora (npr. zaustavljanje robota ako je na zebri "prepreka" ili na semaforu crveno svjetlo).

Radionica je organizirana u sklopu FER-ovog programa popularizacije znanosti „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“, a održali su je Toni Ivanković i Tomislav Jagušt.

Nekoliko fotografija s radionice pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti