ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Poziv - NASA Space APPS Challenge

Pozivaju se svi učenici, studenti, roditelji, mentori, svi zainteresirani na sudjelovanje u NASA Space Apps Challenge, najveći svjetski hackathon koji se organizira sinkronizirano u svijetu na više od 200 lokacija, uključujući i Zagreb. Hackathon je namijenjen svim uzrastima. Domaćin ovogodišnjeg događaja je Osnovna škola Ivana Cankara u Zagrebu, 7. i 8. listopada 2023. Popis izazova i link za registraciju su dostupni.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti