ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


FER na Novsky festivalu u Novskoj

15 rujna 2023. FER je sudjelovao na festivalu znanosti i umjetnosti NovSky u Novskoj.  Djelatnici ZPF-a pokazali su rezonantne figure na Chladnijevoj ploči uz glazbu koju su sami skladali i izvodili te lasniranje raketa među kojima je i ona na pogon vodikom dobivenim elektrolizom vode (Sandro Radan, Lucija Rončević, Petra Maruševec, Ana Ament, Saša Ilijić). Djelatinica ZTEL-a posjetiteljima je pružila nezaboravan doživljaj proširene stvarnosti korištenjem VR-naočala (Mirta Moslavac). 

Festival je posjetilo preko 3000 učenika, nastavnika i profesora koji su uživali u interaktivnim aktivnostima vezanim uz STEM područje. 

Nekoliko fotografija s festivala pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti