ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice u rujnu

Tijekom rujna su održane radionice lego robotike u Osnovnoj školi Milke Trnine u Križu (19. 9 . 2023.) te u Osnovnoj školi Josipa Badalića u Graberju Ivanićkom (26. 9. 2023.) za učenike četvrtih razreda. Učenici su sastavljali robotske ruke koristeći Lego Spike Prime robote te ih programirali kako bi pomoću njih izgradili najveći toranj od kockica. Radionice su vodili Leon Stjepan Uroić i Ana Sović Kržić.

Isti dan, 26. 9. 2023. održano je i predavanje za učenike završnih razreda osnovnih škola iz područja Ivanić-Grada oko izbora zanimanja u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad. Predavanje o FER-u održala je Ana Sović Kržić.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti