ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet Osnovnoj školi Silvija...

U četvrtak, 19. listopada posjetili smo Osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu. U dvosatnom druženju s učenicima osmih razreda(20 učenika i učenica) i njihovim nastavnicama informatike Carlom-Astrid Gajšak, i fizike Irenom Bajzek Anić, ukratko smo predstavili FER i održali radionicu programiranja uz pomoć Codey Rocky robota. Učenicu su, uz našu i pomoć svojih nastavnica naučili kako isprogramirati robota da obavlja razne zadatke i komunicira s okolinom. Također su naučili kako rastaviti veći zadatak na niz manjih koraka, napisati niz povezanih naredbi koje rješavaju neki izazov, te kako uz pomoć tablet računala upravljati s jednostavnim robotskim vozilom.

Radionice su organizirane u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a održali su ih Marino Džalto i Tomislav Jagušt.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti