ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice programiranja i računalnog...

U sklopu projekta Rasti uz Znanost, koji FER provodi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovec kroz rujan je održano nekoliko "train the trainers" radionica u kojima smo volonterima Crvenog križa iz Vrbovca prenijeli neke od naših iskustava u organiziciji i provođenju STEM radionica za razne uzraste, od vrtića do srednje škole. Sudionici radionica su imali priliku isprobati neke od naših unplugged programming radionica, odigrati društvene igre koje razvijaju računalno i algoritamsko razmišljanje te se okušati u slaganju i programiranju LEGO robota.

Projekt Rasti uz Znanost vodi Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec u partnerstvu s FER-om, Zagrebačkom županijom te osnovnim školama Krunoslava Kutena i Marije Jurić Zagorke i dječjim vrtićem Vrbovec iz Vrbovca. Projekt je dio programa Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.

Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti