ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Europska noć istraživača 2019

U petak, 27. rujna 2019. godine od 17 do 22 sata održava se ovogodišnja Noć istraživača

Europska noć istraživača dio je inicijative koja se održava posljednjih desetak godina u gradovima diljem Europe zadnjega petka u mjesecu rujnu. Četiri hrvatska grada bili su domaćini Europske noći istraživača u 2018. godini (Zagreb, Split, Pula i Rijeka), a ove godine priči se pridružuje i Osijek.

U Zagrebu će se Noć istraživača održati na dvije lokacije, na Europskom trgu i u Tunelu Grič.

FER će se na Noći istraživača predstaviti s nizom prezenatcija i radionica koje obuhvaćaju područja elektrotehnike, računarstva i fizike: lansiranje rakete, zračna "bazooka", utrke robota, nuklearna energija protiv klimatskih promjena (u suradnji s Hrvatskim nuklearnim društvom), s posebnom atrakcijom glazbenom Teslinom zavojnicom, radom našeg studenta Ivana Kožara.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti