ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet Osnovnoj školi Trnjanska u...

U petak, 15. prosinca posjetili smo Osnovnu školu Trnjanska u Zagrebu, gdje smo održali 45-minutnu radionicu za 31 učenika 1a i 1b razreda.

U usklopu radionice učenici su koristeći LE diodu i litijsku "coin" bateriju sastavili svoj prvi strujni krug te ga uz pomoć voditelja i nastavnice ugradili u papirnatu čestitku koju su sami obojili.

Radionice su organizirane u sklopu programa ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu, s ciljem upoznavanja učenka sa znanošću i tehnologijom, njihovog demistificiranja i poticanja interesa sudionika za elektrotehniku i računarstvo. Radionicu su vodili Ema Smolić i Tomislav Jagušt.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti