ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionica izrade svjetlećih čestitki...

U utorak, 12. prosinca posjetili smo Osnovnu školu Jure Kaštelana u Zagrebu. U posjetu, koji je trajao oko sat vremena, učenici su koristeći LE diodu i litijsku "coin" bateriju sastavili svoj prvi strujni krug te ga uz pomoć voditelja i nastavnice ugradili u papirnatu čestitku koju su prije toga sami obojili. 

Na radionici je sudjelovalo 24 učenika 1.c razreda i njihova učiteljica Gordana Petrović.

Radionicu su vodili Valentina LjubićMarija Dragošević i Tomislav Jagušt, a organizirana je u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Nekoliko fotografija s radionice pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti