ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice izrade svjetlećih čestitki...

U utorak, 19. prosinca posjetili smo Osnovnu školu Vrbani u Zagrebu. U posjetu, koji je trajao tri školska sata, i u kojem smo obišli sva tri prva razreda (ukupno oko 60 učenika) , kratko smo predstavli FER i aktivnosti koje se na FER-u provode (odgovorili smo na pitanja kao što su "što se sve uči na FER-u?", "što postaneš kad završiš FER?", "što je to uopće fakultet?" i sl.),  nakon čega su učenici, koristeći LE diode i litijske "coin" baterije sastavili svoj prvi strujni krug te ga uz pomoć voditelja i nastavnica ugradili u papirnatu čestitku koju su prije toga sami obojili.

Radionice su vodili Matea Kranjčić, Viktorija Šturlić-Tupek i Tomislav Jagušt, a organizirane su u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti