ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionica izrade svjetlećih čestitki...

U petak, 17. prosinca posjetili smo Osnovnu školu Vladimira Nazora u Zagrebu, gdje smo održali tri jednosatne radionice izrade svjetlećih božićnih čestitki za učenice i učenike drugih razreda. Na radionicama, učenici su uz pomoć LE diode i litijske "coin" baterije sastavili svoj prvi strujni krug te ga uz pomoć voditelja i nastavnica ugradili u papirnatu čestitku koju su prije toga sami obojili.

Na radionicama je sudjelovalo 60 učenika drugih razreda i njihove učiteljice Vesna Žepec, Tanja Omrčen i Ivana Mikec.

Radionice su organizirane u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a vodili su ih Gordana Borotić, Bartol Boras, Jure Lopin i Tomislav Jagušt.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti