ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Predavanja i radionice o iskustvenoj...

Kako spriječiti mučninu u VR-u? Kako se nositi s mrežnim poteškoćama? Na ova i druga pitanja vezana uz iskustvenu kvalitetu virtualne stvarnosti odgovarale su Irena Oršolić i Sara Vlahović iz MUEXlaba-a, u četvrtak 16. 12. na FER-u na radionici u sklopu Erasmus+ projekta VR science lab. U događaju su sudjelovali srednjoškolci iz Hrvatske, Češke, Turske i Rumunjske.
U sklopu radionica učenici su dobili zadatak osmisliti i prezentirati vlastite ideje za VR aplikacije. A da se uz rad treba malo i zabaviti podsjetio ih je naš mladi istraživač, Krešimir Bačić, koji je izazvao učenike na meč stolnog tenisa – u virtualnoj stvarnosti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti