ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionica osnova robotike i...

U petak, 10. prosinca 2021. posjetili smo Dječji vrtić Medveščak. U posjetu, koji je trajao oko dva sata, djeca iz grupe Zebrice i odgojiteljice Ana Košković i Zorica Mirić upoznali su se s dvije vrste obrazovnih robota (Code&Go robot mouse i Codey Rocky) te isprobali neke od njihovih mogućnosti. Mali istraživači su, uz našu i pomoć svojih odgojiteljica, naučili kako isprogramirati robota da pronađe put kroz zadani labirint i dokopa se slasnog komada sira. Također su naučili kako rastaviti veći zadatak na niz manjih koraka, napisati niz povezanih naredbi koje rješavaju neki izazov, te kako uz pomoć tableta upravljati s jednostavnim robotskim vozilom.

Ova radionica organizirana je u sklopu programa ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a s ciljem ranog upoznavanja djece sa znanošću i tehnologijom, njihovog demistificiranja i poticanja interesa sudionika za elektrotehniku i računarstvo.

Radionicu su održali Gordana Borotić i Tomislav Jagušt

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti