ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice programiranja i robotike u...

U utorak, 7. prosinca 2021, u Osnovnoj školi Ante Kovačića i Srednjoj školi Zlatar u Zlataru održane su tri radionice programiranja i robotike uz pomoć LEGO Spike Prime i Mindstorms EV3 robota. Na radionicama je sudjelovalo oko 55 učenika (40-ak učenika iz OŠ Ante Kovačića i 15 učenika Srednje škole Zlatar), te njihovi nastavnici Nina Posarić iz OŠ Ante Kovačića i Vesna Pisačić iz SŠ Zlatar.

Za neke od osnovaca ova je radionica bila prvi susret s programiranjem LEGO robota, a učenici SŠ Zlatar koji su sudjelovali na sličnim radionicama prošlih godina sad su već iskusni natjecatelji u First LEGO League natjecanju. 

Radionice je vodio Tomislav Jagušt, a organizirane su u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija s radionica...

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti