ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Doc. dr. sc. Ana Sović Kržić ponovno...

U subotu, 19. listopada 2019. godine održana je izborna skupština Hrvatskog robotičkog saveza na kojoj je doc. dr. sc. Ana Sović Kržić ponovno izabrana za predsjednicu Saveza na mandat od četiri godine. Dodatno, na izbornoj skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture, održanoj 14. rujna 2019. godine Ana je postala članicom Upravnog odbora HZTK iz redova zastupnika nacionalnih saveza tehničke kulture. 

Čestitamo Ani na izboru i želimo joj puno uspjeha u radu! 

Hrvatski robotički savez je najviše nacionalno tijelo u području robotike u Republici Hrvatskoj i trenutno okuplja 16 robotičkih udruga. U aktivnostima Saveza (radionicama, ljetnim i zimskim školama, natjecanjima i na festivalima) godišnje sudjeluje nekoliko tisuća djece, mladih i odraslih polaznika. Predstavnici Hrvatske sudjeluju na brojim međunarodnim i svjetskim natjecanjima (npr. Robocup Junior, FIRST Lego League, FIRST Gloabl Challenge, World Robot Olympiad) na kojima redovito osvajaju nagrade. Dio aktivnosti uspješno se provodi i u suradnji s FER-om. 

Hrvatska zajednica tehničke kulture je krovna udruga tehničke kulture u Republici Hrvatskoj koja okuplja 17 nacionalnih saveza tehničke kulture, 19 županijskih, 35 gradskih i 1 općinsku zajednicu tehničke kulture. Djeluje preko 70 godina s ciljem popularizacije svih grana tehničke kulture.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti