ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Radionice za učenike nižih razreda u...

U petak, 13. prosinca posjetili smo Osnovnu školu Trnjanska u Zagrebu. U sklopu posjeta održane su 4 radionice za učenike svih nižih razreda (1.a i 1.b, 2., 3., i 4. razred) škole, na kojima je sudjelovalo čak 96 učenika i 5 nastavnica - Ivančica Tajsl Dragičević, Kristina Krešić, Luci Plenković Omerso, Jasna Haraminčić i Petra Crnjević Trstenjak.

Na radionicama, koje su trajale po jedan školski sat, učenici su uz pomoć LE diode i litijske "coin" baterije sastavili svoj prvi strujni krug te ga uz pomoć voditelja i nastavnika ugradili u papirnatu čestitku koju su sami obojili.

Radionice su organizirane u sklopu programa ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu, s ciljem upoznavanja učenka sa znanošću i tehnologijom, njihovog demistificiranja i poticanja interesa sudionika za elektrotehniku i računarstvo. Radionice su vodili Ivana Storjak i Tomislav Jagušt.

Nekoliko fotografija s radionica pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti