ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet Osnovne škole Žuti brijeg iz...

U petak, 26. siječnja 2024. godine FER je posjetila grupa učenika Osnovne škole Žuti brijeg iz Zagreba u pratnji učiteljice fizike Emine Mutabžija-Orešković i Karle Vajdić, prof. geografije. U posjeti je sudjelovalo 25 učenika sedmih i osmih razreda.

Učenici su posjetili LABUST gdje im je doc. dr. sc. Đula Nađ pokazao sve o podvodnim robotima, torpedima i hranilicama za ribe. Nakon obilaska, sudjelovali su u radionici Lego Spike Prime robota u okviru Obzor Europa projekta ICSE factory. Radionicu su održale Liljana Puškar, Matea Dvoršćak (PMF) i izv. prof. dr. sc. Ana Sović Kržić. Sagradili su čovjekolikog robota i programirali ga da pleše. Gotovo svoj djeci je ovo bio prvi dodir s robotikom.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti