ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


FER sudjelovao u prvom MUZZA kampu u...

U sklopu projekta udruge Sretna priča „MUZZA interpretacijski centar za popularizaciju znanosti i STEM-a“, od 26. do 28. siječnja održan je prvi MUZZA kamp u Srednjoj školi Ilok, s ciljem popularizacije znanosti i STEM-a. U kampu su sudjelovali učenici iz Srednje škole Ilok i Osnovne škole Julija Benešića Ilok.

Ispred Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u programu kampa sudjelovali su prof. dr. sc. Ana Sović Kržić i doktorand Ivan Kunović te ispred UMI Volja profesori Srednje škole Ilok Ivan Martinović i Cassy Prskalo. Oni su doprinijeli kampu svojim stručnim znanjima i iskustvima.

Jedan od fokusa programa bio je na radionici izrade i programiranja pametne lampe, uvodnog modula Robokacije u svijet izrade i programiranja pametnih uređaja. Osim toga, učenici su imali priliku istraživati svemirski labirint, sudjelovati u pub kvizu te upoznati svijet virtualne stvarnosti i robotike.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti