ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Održan 2. susret STEM nastavnika na...

U utorak, 30. siječnja 2024. godine je održan 2. susret STEM nastavnika na FER-u. Na susretu je sudjelovalo pedesetak nastavnika fizike, informatike, matematike, tehničke kulture, razredne nastave te odgojitelja iz vrtića.

Nakon uvodnog predstavljanja FER-ovog programa popularizacije ŠUZA te Erasmus+ projekta „INA-CODE – innovative approach for coding in digital era“ održane su dvije radionice. Radionicu Arduino i senzori pripremio je doktorand Ivan Kunović uz pomoć doktorandice Ivane Storjak, a radionicu Arduino i zasloni pripremila je izv. prof. dr. sc. Ana Sović Kržić. Na radionicama su polaznici imali priliku samostalno spojiti Arduino sa senzorima ili zaslonom te naučiti osnove programiranja mikroupravljača.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti