ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjeta Gimnazije Sesvete

U četvrtak 15. 02. 2024. godine FER je posjetila grupa učenika iz gimnazije Sesvete te stranih učenika koji su bili u posjetu preko Erasmus programa razmjene. U posjeti je sudjelovalo oko 80 učenika i profesora.

U sklopu posjete učenici su prisustvovali predavanju o umjetnoj inteligenciji, koje je temu pokrilo s tehničkog ali i filozofskog aspekta. Kroz predavanje učenici su se upoznali s time što je umjetna inteligencija, gdje je ona prisutna, ali također i s time koja etička pitanja i problemi postaju aktualni korištenjem umjetne inteligencije.  Predavanje su održali doc. dr. sc. Luka Perušić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i doc. dr. sc. Marko Đurasević.

Autor: Ana Sović
Popis obavijesti