ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Treninzi za trenere u području STEM-a...

U sklopu projekta Istraživanjem do znanja, koji vodi OMEP Hrvatska, a FER i Dječji vrtić Dobro Drvo su partneri, odrađen je tijekom veljače niz „trening za trenere“ radionica u kojima su razni predavači, a među njima i djelatnici FER-a, volonterima i stručnjacima uključenim u provedbu projekta prenosili svoja znanja i iskustva, ali i ideje kako na zabavan i poučan način približiti razna područja STEM-a najmlađima.

Ana Sušac održala je radionicu Razvoj istraživačkih vještina kod djece predškolske dobi, u kojoj je demonstrirala niz aktivnosti kojima se na zanimljiv i poučan način djeci približavaju neke od tema iz područja fizike, te ih se potiče na samostalno istraživanje i otkrivanje prirodnih zakona.

Tomislav Jagušt je održao dvije radionice s temom razvoja računalnog i algoritamskog razmišljanja te osnova programiranja upotrebom papira i olovke, društvenih igara, LEGO kockica i raznih obrazovnih robota.

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija s radionica...

 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti