ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Arduino radionice u XV gimnaziji

U petak, 18.2.2022. posjetili smo Zagrebačku XV Gimnaziju, popularni MIOC, gdje smo održali dvije dvosatne Arduino radionice. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 20 učenika IB programa (3. i 4. razredi) i njihova nastavnica informatike Jelena Kos.

Na radionicama, koje su održane prema nastavnim planovima razvijenim u sklopu FER-ovog Erasmus+ projekta RoboGirls, učenici su se upoznali s osnovama spajanja i programiranja Arduino uređaja, kroz niz manjih zadataka, od jednostavnog spajanja LED-ice i buzzera pa do mjerenja udaljenosti uz pomoć ultrazvučnog senzora.

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija s radionica.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti