ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Poziv na sudjelovanje na ovogodišnjem...

Od 2. do 7. svibnja 2022. godine održat će se ovogodišnji Festival znanosti.

Glavna tema festivala ove godine je Život, ali se, kao i prijašnjih godina, Festival znanosti bavi i svim drugim znanstvenim temama koje bi mogle biti zanimljive i poučne široj javnosti (prošle godine FER se predstavio sa šest predavanja i radionica), a tu je i niz prigodnih obljetnica: 65 godina od lansiranja prvog umjetnog zemljinog satelita, 135 godina od rođenja Lavoslava Ružičke, 80 godina od prve kontrolirane lančane reakcije, Europska godina mladih, Međunarodna godina bazičnih znanosti za održivi razvoj itd.

Pozivamo sve djelatnike i studente da se uključe u aktivnosti Festivala svojim popularno-znanstvenim predavanjem, prezentacijom, radionicom ili izložbom. Tradicionalno, FER-ov dan na Festivalu znanosti je petak (ove godine to je 6. svibnja), no datum i vrijeme predavanja/radionice su podložni dogovoru. Aktivnosti se mogu održati uživo u Tehničkom muzeju, na nekoj drugoj lokaciji ili online.

Aktivnosti se prijavljuju e-mailom na adresu suza@fer.hr, a krajnji rok za prijave je petak, 14. ožujka.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti