ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet studenata Odsjeka za...

U četvrtak, 3. veljače 2022. godine naš fakultet je posjetila grupa studenata s Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku, u pratnji nastavnika, doc. dr. sc. Tomislava Jakopca.

Ukupno 33 studenta, diplomskog (Nakladništvo/Informatologija) i preddiplomskog (Informatologija) studija FFOS-a zadržalo se na FER-u oko dva školska sata, gdje su prvo poslušali prezentaciju Endrine Eskić, svoje bivše kolegice, a danas zaposlenice informatičke tvrtke Infinum. Nakon toga, goste je pozdravio Tomislav Jagušt, koji im je ukratko predstavio FER i proveo goste kroz izložbu starih kalkulatora, računala i potrošačke elektronike posvećenu Sir Cliveu Sinclairu, postavljenu u auli fakulteta.

 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti