ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Predstavljanje FER-a na Danima...

U petak, 31. siječnja 2020. u sklopu Dana profesionalnog informiranja učenika u Srednjoj školi Krapina održan je susret učenika završnih razreda s predstavnicima zainteresiranih fakulteta i veleučilišta, na kojem je sudjelovao i naš fakultet.

Uz "štand" na kojem su svi zainteresirani mogli saznati sve o upisima i studiju na FER-u, održano je i kraće predavanje za učenike zainteresirane nastaviti svoje školovanje na našem fakultetu. Osim samih informacija o studiju učenici i nastavnici Srednje škole Krapina mogli su se upoznati sa nekim od aktivnosti koje se provode na FER-u, a dogovorena je i načelna buduća suradnja, kroz posjete učenika ili predavanja i radionice FER-ovih nastavnika u Krapinskoj srednoj školi.

FER je ovom prilikom predstavio Tomislav Jagušt.

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija s događanja.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti