ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet učenika OŠ Tina Ujevića FER-u

U utorak, 13. veljače 2024. FER je posjetila grupa učenika 8. razreda osnovne škole Tina Ujevića iz Zagreba, u pratnji nastavnika informatike, Ivana Pavičića. U sklopu posjeta, 14 učenika se upoznalo s FER-om i nastavnim i istraživačkim aktivnostima na fakultetu te su nadopunili svoje znanje praktičnom radionicom programiranja LEGO Spike Prime robota.

Ovo je prvi od niza planiranih posjeta učenika OŠ Tina Ujevića FER-u, koji na naš fakultet dolaze redovito, jednom godišnje, čime upotpunjuju svoju nastavu zanimljivim informacijama te praktičnom primjenom gradiva programiranja koje su naučili u školi.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti