ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet dječjem vrtiću Malešnica

U četvrtak, 15. veljače 2024. posjetili smo Dječji vrtić Malešnica iz Zagreba. U posjetu, koji je trajao malo više od dva sata, susreli smo se s 3 grupe djece, uglavnom predškolaraca. Mali istraživači su, uz našu i pomoć svojih odgojiteljica učili upravljati obrazovnim robotima pomoću tablet računala te su vježbali razne vještine povezane s računalnim razmišljanjem, poput rastavljanja većih zadataka na niz manjih koraka, kreiranja niza povezanih naredbi koje rješavaju neki izazov i sl. uz pomoć LEGO Coding Express obrazovnih setova.

Ova radionica organizirana je u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a s ciljem ranog upoznavanja djece sa znanošću i tehnologijom, njihovog demistificiranja i poticanja interesa sudionika za elektrotehniku i računarstvo.

Radionicu su održali Matea Kranjčić i Tomislav Jagušt. 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti