ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet osnovnoj školi Ivana Meštrovića

U četvrtak, 29. veljače posjetili smo Osnovnu školu Ivana Meštrovića u Zagrebu, gdje smo se družili s učenicima 2c razreda i njihovom učiteljicom Pericom Vulić Vočanec.
U 45-minutnom druženju s učenicima ukratko smo predstavili FER i održali radionicu programiranja uz pomoć Codey Rocky robota. 

Učenici su prvo vježbali upravljanje robotima uz pomoć tablet računala, nakon čega su učili kako ih programirati u programskom jeziku Scratch, kojeg mnogi od njih znaju iz nastave informatike ili s dodatnih aktivnosti. Codey Rocky je treptao očima, ispuštao zvukove, reagirao na vanjske podražaje te se vozio i zaustavljao kad je ispred sebe detektirao prepreku.

Radionica je organizirana u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a održao ju je Tomislav Jagušt.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti