ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjeti učenika OŠ Tina Ujevića FER-u

I ove godine naš fakultet su posjetili učenici viših razreda Osnovne škole Tina Ujevića iz Zagreba. U ukupno pet 90-minutnih radionica kroz veljaču i ožujak, FER je posjetilo oko 90 učenika petih, sedmih i osmih razreda škole, u pratnji nastavnika informatike Ivana Pavičića.

Ovisno o uzrastu i nastavnom gradivu koje trenutno obrađuju, učenici su sastavljali ili programirali LEGO obrazovne setove ili Codey Rocky robote, i to u blokovskom, Scratch ili Python okruženju.

Radionice su organizirane u sklopu FER-ovog programa ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, a održali su ih Ema Smolić, Hana Ivančić i Tomislav Jagušt.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti