ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu

ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima. Program se izvodi s ciljem povećanja interesa javnosti za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.
ŠUZA provodi svoj program kroz razne aktivnosti. Organiziramo radionice i predavanja koja približavaju učenicima nova znanstvena otkrića, tehnološka zanimanja i modernu tehnologiju. Širimo mrežu popularizatora znanosti putem edukacijskih seminara za nastavnike i profesore. Organiziramo posjete škola laboratorijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 


Posjet učenika i nastavnika Srednje...

U petak, 15. ožujka 2024. godine naš fakultet je posjetila grupa od 47 učenika 3. i 4. razreda Srednje škole Krapina, smjera Tehničar za računalstvo, u pratnji nastavnika Mladena PtičaraStjepana Šalkovića i Krunoslava Kranjčeca.

U druženju koje je potrajalo oko dva sata, učenici i nastavnici su se prvo ukratko upoznali s fakultetom i studijima na FER-u, nakon čega su posjetili dva fakultetska laboratorija - Smart Grid Laboratory (SGLab)Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije (LABUST).

Kratko predstavljanje FER-a održao je doc. dr. sc. Tomislav Jagušt, SGLab i aktivnosti koje se provode u sklopu laboratorija predstavio je doc. dr. sc. Mateo Beus, dok je učenike i nastavnike u Labustu ugostio doc. dr. sc. Đula Nađ. U organizaciji posjeta sudjelovali su i Ema Smolić, mag. ing. te Bartol Boras, mag. ing.

Nekoliko fotografija s posjeta pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti